iyte.net | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Portalı  

Go Back   iyte.net | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Portalı > İYTE > Kampüs Gelişim Projeleri & Yapı İşleri

Kampüs Gelişim Projeleri & Yapı İşleri Kampüs gelişim projelerinin paylaşıldığı, kampüsümüzdeki fiziki şartları ve alt-yapı sorunlarını tartışabileceğiniz bölüm.

Reply

Thread Tools
Old 04-06-2008, 10:49   #21
Tsunami
bence güzel olmuş okulumuzun kapısının tasarımı, hayırlı olsun
Reply With Quote
Old 05-06-2008, 21:48   #22
King Mercury
Zaten paran varsa en iyisini yaptirirsin diye bir olay yok tabi ki-ki bundan bahsediyordum- ama dediğim gibi eldekiyle yapilabilenin en iyisi yapilmali. Saldimcayiranin verdiği ornekler gerçekten cok carpici. Zaten boyle orneklerden sonra insanların akli baslarina gelio ya da oyle umuyoruz.
Onceden dusunup sora harekete gecmek elzem gelio sanirim Umarim bundan soraki projelerde daha akillica davranilir oncekiler de bir sekilde duzeltilir...
Reply With Quote
Old 22-02-2009, 19:35   #23
Husamettin Ozkaymakci
Sevgili mojito

Bazi eksik bilgilerini tamamlamak isterim. Saydigin projelerin is verenleri ayni kurum veya ayni kisiler degildir.

1-Merkez Kutuphane - IYTE Rektorlugu
2-Mimarlik Fak. Ek Bina - Bozoglu insaat ve Ovgu insaat
3-Bilsa Teknopark (gerceklesmedi) - Bilsa A.S.
4-Ogrenci Yurtlari Cevre Duzenlemesi - Atamer insaat
5-Fen Fak. Anfisi - Tansu Alper-Rit insaat

Bu isleri kucagimizda bulmadik ve almak icin emek harcadik. Belgeleri arsivimizde mevcuttur.
Reply With Quote
Old 23-02-2009, 15:51   #24
komacan
Bir kapı üstünden ne muhabbet dönmüş yahu!
Reply With Quote
Old 23-02-2009, 19:57   #25
korsan
Sahi bu kapı ne zaman yapılacak bilen var mı?
Reply With Quote
Old 15-08-2009, 12:27   #26
Moskvin
O mimar bu mimar bilmem ama okulun binalarının (özellkle kimya ve makina müh) kötü oldugunu dusunmuyorum bence gayet şık birbirleriyle uyumsuz degil. Ama bu kapı hakikaten berbat Ordan girmem hayatta
Reply With Quote
Old 21-01-2010, 16:54   #27
kkorkmazz
Tasarım: Mimarlık Bölümü Yrd. Doç. Dr. Koray Korkmaz

Umarım projeyi tüm Iyte'liler beğenir.
Reply With Quote
Old 03-02-2010, 14:50   #28
syabasan
Quote:
Originally Posted by Moskvin View Post
O mimar bu mimar bilmem ama okulun binalarının (özellkle kimya ve makina müh) kötü oldugunu dusunmuyorum bence gayet şık birbirleriyle uyumsuz degil. Ama bu kapı hakikaten berbat Ordan girmem hayatta
bence tam tersine 2 binanın da ortası boşluk hiç kullanışlı değil özellikle kimya mühendisliğinde toplasan kaç derslik var her yer koridor ve boşluk.
Reply With Quote
Old 04-02-2010, 13:47   #29
ozee
Quote:
Originally Posted by syabasan View Post
bence tam tersine 2 binanın da ortası boşluk hiç kullanışlı değil özellikle kimya mühendisliğinde toplasan kaç derslik var her yer koridor ve boşluk.
Bencede semihe katılıyorum binanlar tamam güzel belki dışarıdan güzel duruyor ama içinde derslik yok içinde adam akıllı derslik olan bina birtek fen fakültesinin kantin olan binası var ve okula yeni bölümler açılacak elbet diye tahmin ediyorum bence bu şekilde binalar yapılırsa bir iki tanede içerisi sadece derslik olan binalara ihtiyaç olacak...

Gerçi ne diyelim yer bol nasıl olsa, yapılır heralde.
Reply With Quote
Old 05-09-2010, 17:08   #30
cheimacann
Quote:
Originally Posted by saldimcayira View Post

Dinçer'in yarışma fikrine ek olarak da şunu söylemek isterim. Madem enstitüyüz yani kendi ihtiyacımızı kendimiz karşılayabiliriz ve bünyemizde bir de mimarlık fakültemiz var, kampüste bazı şeyler fakülteye yaptırılabilir. Biz birinci sınıftayken fen fakültesi kantinin denize bakan cephesi önüne bir kaç arkadaşımız gayet güzel üst örtüler tasarlamışlardı. Sonra ne oldu? Birilerinin aklına oranın üstünü kapatma fikri geldi hooop iki kaynak iki masa sandalye. Al sana açık hava kantin. Buranın İYTE 1. sınıf öğrencilerine yaptırıldığını düşünsenize. Hatta üzerine de şöyle bir yazının eklendiğini düşünün. "Bu üst örtü ve mekan İYTE öğrencileri tarafından tasarlanmıştır." Daha güzel olmaz mıydı?
kesinlikle salih'e katılıyorum. bu sene de belki salih sen görmemişsindir ama mimarlık a blokun kantin önüne tanımlanamayan ahşap bir şey yaptılar sonra da onu saçma sapan bez örtülerle kapattılar. bu "şey" ne güneşten ne yağmurdan koruyor üstüne üstlük güzelim deniz manzarasını muazzam bir şekilde kapatıyor. ne öğrenciler ne hocalar kimse memnun değil bu durumdan.
ben birinci sınıfı bitirdim mimarlıkta ve bize dönem başında tensile structure tasarlamamızı söylemişlerdi ilk ödevlerden biri olarak. keşke bizim projelerimizden birini uygulasalardı diye düşünüyorum o "şey"i her gördüğümde...
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules