iyte.net | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Portalı  

Go Back   iyte.net | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Portalı > İYTE Adaylarına > Genel Sorular

Genel Sorular İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü hakkında merak ettiklerinizi, kafanıza takılan soruları İYTE öğrencilerine ya da mezunlarına sorabileceğiniz bölüm.

Reply

Thread Tools
Old 29-07-2010, 10:50   #1
Iranor
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Hakkında

Merhabalar.

Üniversite sınavına bu sene girdim ve İYTE Mol. Bio. Genetik bölümünü yazmayı düşünüyorum. Ancak bölümün lab. olanakları, eğitim kalitesi, bölümün sağladığı diğer olanaklar ve özellikle de yurtdışı imkanı hakkında fazla bilgi sahibi değilim. Malum moleküler biyolojinin türkiyede çok fazla sahası -henüz- yok. İYTE nin kendi sitesinden yaptığım araştırmalarda Erasmus programında moleküler biyolojiye ayrılmış herhangi bir kontenjan göremedim örneğin? Bu bölüme enstitü bütçesinden bolca harcama yapıldığı ve öğrenci başına düşen lab harcamasının epey yüksek olduğu yönündeki dedikodular ne kadar doğru ? Yardımlar için şimdiden teşekkürler
Reply With Quote
Old 29-07-2010, 13:06   #2
zandramass
bu sene kontenjan 45 kisi oldugu icin biraz sanssizsin maalesef oncelikle bunu soyleyeyim. Bolumun egitim kalitesi ve lab. olanaklari iyi sayilir daha yeni yeni oturuyo her sey yerine bence. yakin zamanda yeni binaya tasinicak bolum. ayrica yeni hocalarin gelmesiyle birlikte yepyenii bi ders programi hazirlamislar . baya agir bi program soyleyeyim. lab derslerinin sayisi bi hayli artmis. bu da yazmak zorunda oldugun yeni raporlar vs vs demek oluyo. kisacasi yeni donem biraz(!) zorlanicak. imkanin varsa gelip gormeni tavsiye ederim tercih etmeden once.hocalarla da diledigin gibi konusabilirsin. benim gibi eksisozluge bakip tercih yapma
Erasmus konusuna gelince eminin erasmus falan yapmayi dusunmiyceksin bolume basladiginda cunku otomatik olarak bir sene uzuyo okulun genelde. Ama 3. sinifin sonunda yapmak zorunda oldugun staj icin erasmustan yararlanabiliyosun.
Reply With Quote
Old 29-07-2010, 14:10   #3
Unregistered
Yarın okula gelmeyi düşünüyorum. Kontenjanların 45 olması neden dezavantaj? Eskiden 25 di sanırım? Okula kaç gibi gelmem uygun olur ve geldiğimde görüşmek için kimleri bulabilirim ?
Reply With Quote
Old 04-08-2010, 15:26   #4
King Mercury
her zaman bir sinifta daha az ogrenci daha iyidir. hocalarla iletisimin, ozellikle de lab derslerinde eline gercekten malzeme alip bir seyleri kendi basina yapman konusunda sana firsat tanir. bizim nesil bu konuda daha sansliydi. eger ki yeni binayi seneye yetistirip lisans labina yeni malzemeler alirlarsa bu konuda yine de sorun yasamayabilirsiniz ama su andaki durumda ozellile lab dersleri 45 kisiyle biraz zorlayacak gibi gorunuyor.

ayrica zandramass'in da belirttigi gibi ders programini epey zorlastiriyorlar onumuzdeki seneden itibaren. ama zor seni korkutmasin, anladim ki buradan yurt disina giden ogrenciler su andaki egitim sayesinda ortalikta mal gibi dolasmak yerine gercekten eline pipetini alip deneyini guzelce yapabiliyor. sectigin alanin dogasindan oturu zaten zorluk cekeceksin, zor ders o kadar da kotu bir sey degil anlayacagin..

okulu gel gor, lablari gez biraz, lablardaki o alkolle karisik kimyasal kokusunu cek bir hele icine, oyle karar ver mesai saatlerinda bulursun hocalari odalarinda. odalarinda degillerse de lablarindadirlar. hadi hocalari bulamadin, cefakar yuksek lisanslar her daim oradadir zaten, onlara da sorabilirsin istedigini, hatta sana bolumun aci gerceklerini yuksek lisanslar daha rahat soylerler bence
Reply With Quote
Old 05-08-2010, 03:08   #5
cihanyüksek
buyrun gelin egitim guzeldir okul az uzaktir ama iyidir.yazin derim ben
Reply With Quote
Old 14-08-2010, 23:41   #6
sedanursyr
bu sene moleküler bio ve genetge yerleştim..okulun yurtlarının güzeel oldugu fakatt cok dag bası sosyal faaliyet olmadgı soylenior, izmirde kalsam gidip gelmekde cok zorlanırmıyım yada urladada yasanılabilirmi?
Reply With Quote
Old 15-08-2010, 03:20   #7
cihanyüksek
sosyal hayatin daha iyi olmasini ve canının sıkılmamasını istiyorsan izmirde üçkuyularda ev tut.dolmuşa yakın olursun.hem diğer eglence yerlerine yakın olmuş olursun.ama yok ben dersimi calisacagım hep dersen urla hatta gülbahçe köyü bile olabilir.urla idare eder ama gülbahçe de canın fena sıkılacaktır.hosgeldin aramıza okul güzel..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies