iyte.net | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Portalı  

Go Back   iyte.net | İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Öğrenci Portalı > Genel Konular > Video Oyunları & Oyun Konsolları

Video Oyunları & Oyun Konsolları PC, PlayStation, XBOX, Nintendo Wii dünyasından her türlü oyunu, hileyi, ipucunu paylaşabileceğiniz bölüm.

Reply

Thread Tools
Old 29-07-2010, 09:52   #1
Soli Deo Gloria
Unboxing Starcraft II: Wings of Libert Collector's Edition Box

İlgili yazı ve video için tıklayın:

http://sukruozan.blogspot.com/2010/0...-oyununun.html
Reply With Quote
Old 29-07-2010, 12:00   #2
The Bard
ARAL İthalat, fahiş fiyat uygulaması dolayısıyla facebook üzerinden protesto edildi. Pek çok arkadaş alternatif Avrupa kaynaklarından Collector's Edition'ları çok daha uygun fiyatlara aldı. Vergi uygulamaları iki tarafı da zora sokuyor. Oyun sektörü yeterince desteklense, devlet tarafından güvenceye alınsa, Mount & Blade: Warband gibi oyunları çıkaran insanlar daha büyük ekipler kurabilecek, daha bir şirket bazında tanıtım yapılabilip bu tarz vergiler, teşviklere dönüşebilecek diye umuyorum...

http://www.facebook.com/?ref=home#!/...3325024&ref=ts

Oyun oynayanlar "çocuk", sanatsal çalışmalar "satanizm" gibi kitleye aktarılmaya devam ettikçe daha "az" gelişiriz biz...

Oyunu da henüz oynamadım ama bütün oynayan arkadaşlar 9/10 puan veriyor. Sistem yeniler yenilemez ilklerden biridir.
Reply With Quote
Old 31-07-2010, 10:08   #3
Inpu
Betadan beri dinamikleri ne kadar iyileştirdiler bilemem de, o iğrenç konuyla 9 veya 10 puanı zor alır benden SC2.

Tek kişilik oyun olmayan halini 30$'dan satışa çıkarsalar yarın alırım; ama o parayı şu anki haline kesinlikle vermem.

Tahir, oyun "sektörü" de desteklenmesin bence. Son 15 yıl içerisinde "destek" alan "sektör"lerin ne hale dönüştüğünü acı bir şekilde izledim. Bırakalım bari burada indie kalsın.
Reply With Quote
Old 31-07-2010, 13:38   #4
The Bard
Quote:
Originally Posted by Inpu View Post
Betadan beri dinamikleri ne kadar iyileştirdiler bilemem de, o iğrenç konuyla 9 veya 10 puanı zor alır benden SC2.

Tek kişilik oyun olmayan halini 30$'dan satışa çıkarsalar yarın alırım; ama o parayı şu anki haline kesinlikle vermem.

Tahir, oyun "sektörü" de desteklenmesin bence. Son 15 yıl içerisinde "destek" alan "sektör"lerin ne hale dönüştüğünü acı bir şekilde izledim. Bırakalım bari burada indie kalsın.
Abi çıkan rezalet oyunları unutmadık tabi, Max Payne çakması aksiyon denemeleri vs. oldu ancak ATOM tarzı şirketlere ayrılacak fon ve yeni girişimciler üzerinde yabancı danışmanlık desteği bence sektörde bizi iyi sayılabilecek bir konuma ulaştırabilecektir.

Mesela yakın zamanda "Evvel Zaman İçinde" adlı gayet güzel bir adventure oyunu sürüldü piyasaya. Konsept Nasreddin Hoca olduğu için de Kültür Bakanlığı destek çıktı projeye. Oyun 8/10 puan aldı.

Ha demek istediğin destek sonrası vergi sorguları, kısa dönem beklentiler ise katılıyorum desteklenmesin. Sektör özel kalsın.
Reply With Quote
Old 19-08-2010, 02:43   #5
Captain
yapmayın yahu oyunun hikayesi konusu daha iyi devam ettirilemezdi bence. oyun 3 parçaya bölünmüş durumda, sc2 işte ilki terran ırkında hikayeden devam ettiriyor ve sonra protoss ve zergler gelecek, daha iyi hikaye kurulamazdı bence blizzard kendini hakkaten aştı yani, oyun dinamikleri gerçekten güzel birbirine denk 3 ırk ve çok güzel grafikler, adamlar sadece sinematikler için bile ayri bi motor geliştirmişler. hikaye çok güzel ilerliyor ve bir bütün olarak yani kopuk parçalar halinde değil. kesinlikle herkese bilen bilmeyene strateji meraklısına tavsiye ederim.
Reply With Quote
Old 19-08-2010, 10:02   #6
defter
artık bi turnuva düzenleriz
Reply With Quote
Old 20-08-2010, 00:30   #7
Captain
güzel olabilir
Reply With Quote
Old 21-08-2010, 22:25   #8
evri2
Thumbs down Games are not about FANCY GRAPHICS!

Quote:
Originally Posted by Captain View Post
yapmayın yahu oyunun hikayesi konusu daha iyi devam ettirilemezdi bence. oyun 3 parçaya bölünmüş durumda, sc2 işte ilki terran ırkında hikayeden devam ettiriyor ve sonra protoss ve zergler gelecek, daha iyi hikaye kurulamazdı bence blizzard kendini hakkaten aştı yani, oyun dinamikleri gerçekten güzel birbirine denk 3 ırk ve çok güzel grafikler, adamlar sadece sinematikler için bile ayri bi motor geliştirmişler. hikaye çok güzel ilerliyor ve bir bütün olarak yani kopuk parçalar halinde değil. kesinlikle herkese bilen bilmeyene strateji meraklısına tavsiye ederim.

Bir ünitenin diğer üniteyi ezmesi üstüne kurulmuş nerdeyse bu oyun. Sen o birbirine denk 3 ırk olayını kendin mi söylüyorsun yoksa bir yerden mi duydun? Eğer bir yerden duyduysan, bence oraya daha düzgün inceleme yapmalarını söyle. Eğer kendin söylüyorsan, Starcraft I bir daha oyna veya oynanmış maçları izle. Sonra dön Starcraft II maçları izle. Aradaki 7 farkı bul.

Artık günümüzde oyun denince süslü grafik olunca çok satıyor. Oyun oynanabilirliği değil. Starcraft profesyonel oynayan çoğu oyuncu bunu söylüyor. Şu oyunu sadece oyunun hikayesini oynamak için alırdım (daha almadım ve almıcam sanırsam). Onun yerine kitabını okumak daha yararlı sanırım.

Youtube'da güzel bir video. İzleyin bence.

http://www.youtube.com/watch?v=s7k3ZM6bQx4

Ve ayrıca güzel bir karşılaştırma.

Reply With Quote
Old 21-08-2010, 23:45   #9
Captain
iyi de her bir ünitenin bir diğerini elbet ezdiği var ama hepsinden şu daha üstün ya da işte bu işe yaramaz değil ki, bunlar benim kendi yorumlarım oyunu oynayıp duruorum, gerçi orjinal değil de işte elden geldiği kadar, hikayesi de ayrıca bence çok güzel devam ettirilmiş olayın grafiklerinde değilim dinamikleri bence çok iyi ayarlanmış yani, sürekli oyun içinde strateji geliştirmek mümkün yani ve olabildiğince serbest bi oyun stili var, multi ye gelirsek onun içinde oyunun orjinal olması gerekiyor ya da doğrulanmış bir profil, bunlar işte daha ilerde çıkar hani dawn of war 2 de win. live profil crack i yapılmış da oyun oynanabilir hale gelmiş.
bunlar benim kendi düşüncem
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
starcraft, starcraft 2, starcraft ii

Thread Tools

Posting Rules